Belgium Racing trekt de kaart Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
Apr 2015 20

Afgelopen zaterdag vond naar jaarlijkse traditie de persvoorstelling van Belgium Racing plaats op de thuisbasis in Overpelt. Zoals reeds geweten zal Belgium Racing met maar liefst drie wagens de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux aansnijden met Dylan Derdaele, Peter Hoevenaars en Yannick Hoogaars.

“We kiezen dit seizoen voor de Porsche GT3 Cup Challenge als voornaamste uitdaging omdat dit kampioenschap wordt verreden met gelijke wapens, waarbij piloten en team het verschil kunnen maken. Het is een zeer bewuste keuze,” aldus team owner Patric Derdaele die zeer ambitieus is maar toch beseft dat dit kampioenschap niet gemakkelijk zal zijn gezien de zware oppositie. In zijn speech toonde Derdaele ook veel respect voor de voltallige crew van Belgium Racing die voor, na en tijdens de raceweekends constant paraat staan om alles vlot te laten verlopen.
20150418-DD-DSC08294
Twee nagelnieuwe Porsches 991 Cup werden onthuld voor Dylan Derdaele en Peter Hoevenaars die solo deze twee nieuwe speeltjes zullen bemannen. Yannick Hoogaars zal de 997 Cup bemannen en is nog op zoek naar een tweede piloot om het seizoen vol te maken.
20150418-DD-DSC08309
Buiten het feit dat Dylan binnenkort richting Japan vertrekt om met zijn ‘oude’ Porsche 997 GT3 R minstens één race af te werken in de GT Asia Series, werd over andere projecten met geen woord gerept. Het feit dat Patric Derdaele ook refereerde naar het feit dat hij wil strijden in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux met gelijke wapens gaf ons de indruk dat zijn opmerkingen die we eerder op deze website online zetten inzake de 24 Hours of Zolder nog niet verteerd zijn. Desondanks denken we dat met de aanwezigheid van een zekere Kenneth Heyer tijdens de persvoorstelling het Limburgs team toch wel eens aan de start zou kunnen staan voor de Zolderse etmaalrace met een derde overwinning op rij als doel. Wordt ongetwijfeld vervolgd.